Monday, April 18, 2011

Malam Dinner Broadcaster!

Tup tap tup tap, dah masuk April rupanya, sekejap bebenor masa berlalu.. Maaf la teteman kalau dah lama saya tak update blog.. Gindu bebenor rasanya kat pondok buruk ni.. Kadang-kadang tu sempat juga saya singgah ke rumah rakan2 dialam maya ni sambil meninggalkan tapak kaki yang semakin mengembang ni dan mengklik duit-duit sen yang seksi dan menghairahkan kat tingkat rumah anda..

Bukan apa, saya sibuk sikit dua tiga menjak ni, dengan assignment yang semakin galak, dengan aktiviti yang semakin mengganggu dan dengan perasaan malas yang semakin melampau.. Akhirnya dapat juga membalas kunjungan hormat Tuan Puan malam ni. Nak balas dendam blog walking memalam buta ni.. ketuk rumah korang puas-puas malam ni sampai pengsan. 

Oklah nak share sikit pasal aktiviti yang Qarami buat masa bulan Mac haritu. 25-27 Mac haritu fakulti penyiaran ada buat dinner semester dekat the Emperor Hotel Malacca, syok juga hotel tu.. Bilik dia memang tip top. Cantik dan berdekatan dengan bandar Melaka, boleh jalan kaki je ke Banda Hilir.. dekat juga.. sambil jalan kaki tu boleh cuci2 mata yang dah lama berhabuk mengadap laptop ni.

Dah puas berseronokkan pada hari hari itu, akhirnya balik semula ke kampus dan memulakan pembelajaran minggu terakhir sehinggalah hari ni. Minggu depan dah start final exam. Aduhhhh!! kejapnya masa berlalu. kadang-kadang rasa masa ni memang tak pernah tunggu kita. Kalau kita leka memang kena tinggal. Akhirnya diri sendiri yang merana. Cuba kita kira berapa banyak masa yang kita dah buang sehari.. Tidur, makan, buang air besar dan kecil, berfacebook, bergosip semua.. Ermm, banyak juga masa yang kita bazirkan sebenarnya kan?? kalau ditukar dengan emas, berapa gram kita boleh dapat agaknya kan.. Tapi itulah lumrah manusia sentiasa membazir. Bukan membazir melalui harta benda je, tapi membazir dengan segala macam perkara.  

Kadang-kadang Qarami selalu merenung.. Alangkah baiknya kalau saya dapat guna masa-masa ni semua dengan perkara-perkara yang betul-betul berfaedah. Tapi nak buat macam mana, kita semua manusia biasa yang sering alpa. Kalau tak ada yang ingatkan, memang hanyut la jawabnya.. Apa-apa pun gunakan la masa yang ada secukupnya dengan perkara yang berfaedah. Sebab dunia ini tak lama dan jam randik, jam digital, jam KFC, jam doraemon semua tak tunggu kita untuk sehari.. Masa akan terus berlalu dan kenangan terus akan tercipta dalam diari harian kita.. Hari yang mendatang pula akan terus menghampir tidak menunggu...


(nak share sikit je pic masa dinner broadcasting tu.. tema dia fantasy, you guys memang rockkk~~)

Semester depan kita buat lagi gempak yerr!! dah dah gi start study..

No comments: