Wednesday, May 11, 2011

PopUp Selebriti

Qarami datang bukak pintu, sapu2 lantai yang kian berhabuk dekat blog ni.. Sayang gila, dah lama tak hupdate cerita kat sini. Bukan apa, sebagai pelajar sepenuh masa memang sibuk. Sumpah, degree lagi susah dan mencabar dari Diploma. Tapi, life must go on. Hidup mesti diteruskan. Nak buat macam mana. Inilah dunia. Kena kejar ilmu juga. Jom, dengar saya bercerita!!!

Seminggu sebelum exam haritu, Qarami telah dipilih orang abang2 dan kakak2 senior untuk jadi pengacara program hiburan live mereka bagi tugasan subjek TV production. Penat giler, tak tidur malam semata-mata nak memastikan rancangan ni berjaya. Kitaorang stay up dekat studio TV. Bukan senang nak jadi pengacara ni walaupun hanya untuk memenuhi tugasan assignment saja. Kena betul2 perfect macam sebuah rancangan LIVE dekat tV. Kalau salah tak boleh reverse2 lagi.. So, apa lagi, saya pun puas la nak memahami perjalanan program dua jam ni. Nasib baik krew2 akak n abang2 ni semua baik dan layan dengan penuh mesra. Tak jadi begitu bermasalah. Lecturer dia pun puji dan bagi komen tentang penyampaian saya. So, terharu!! Well Done Velocity, Love you all~~

set yg ditata rias indah untuk Pop Up Slebriti. Nice

sebelum Live Recording. Nevess!!

menjemput tetamu undangan amylea bekas pelajar AF.

sinar harian rencana KAMPUS.

Cerita kedua pula, pasal kawan2 dekat sini. Most of them memang baru je kenal semuanya. Jadi tak berapa paham lagi hal masing2. Maklumlah, sorang2 ada macam2 perangai. Kadang-kadang rasa gembira, meluat, dan semuanya. Tapi Qarami terima sebagai adat resam dunia. Lagipun, lama kot nak mengadap muka dorang semua. Tiga tahun lagi.. so, try to improve dan  think poditive about them. Nasib baik housemate semuanya masih boleh masuk. walaupun sorang-sorang macam2 ragam ada.. Well, akhirnya semua dah berpisah balik untuk cuti semester dan for sure takkan jumpa lagi macam selalu. Lepas ni masing2 buat haluan sendiri. Just keep our memory jela. Walaupun pasti akan rasa rindu dengan dorang nanti terutama mamat yang selalu kenyang dengan mendownload lagu, pakcik rocky. haha.

Ketiganya, Lately ni Qarami selalu dengar orang duk bercerita pasal hal qarami.. Just wonder, why people love to talking bad about me.. Sumpah, Qarami tak pernah nak amik tahu pun pasal they all. Biaq mampus la hagpa punya hal. Tapi awat duk jaja cerita cheq lagu ni. Sedih bila ada yang bercerita hal macam tu. Busuk sangat ke akhlak aku?, sedangkan Qarami tak ada la mesra sangat dengan semua. Becouse i learn for the experience, tak mahu terlalu rapat secara tiba2 jika tak kenal hati budi lagi. Well, i tak mintak publisiti murahan but korang yang jaja cerita untuk buat orang kenal me. Senang cerita, If you guys tak suka, menyampah dengan insan hina ni, just jauhkan diri dari saya. Easy rite??

But my mum always remind me that, KITA tak BOLEH nak PUASKAN hati semua orang!! Yeahhh!! your right mum... 

Last Word, selamat bercuti musim panas kepada semua pelajar UiTM dan IPTA Malaysia walaupun Malaysia memang sangat panas kebelakangan ini. Jaga diri, Jaga kesihatan, Jaga peribadi.. Lepas ni Qarami akan start aktif berblogging kembali.. YahOOOooooo~~~


Banyak pengalaman yang dikutip mengenai kehidupan. Kecewa, Gembira, Suka, Duka


5 comments:

Freaky said...

dah abis exam ? leh la rilek n enjoy sket :)

QaRaMi HasHim said...

ermm betol.. tp cuti lama2 ni stress gak.. =(

hafizi said said...

serius best sangat popular ye adikku disana hahaha teruskan

Ashikin said...
This comment has been removed by the author.
Ashikin said...

qarami da smbg degree ea,,tahniah ea..so,brp thn degree maskom?